Zeker wedden
Image default
Winkelen

De beste lichtwekker: waarom je er voor moet kiezen

Als je elke ochtend fit en uitgerust wakker wilt worden is een lichtwekker een uitstekende keuze. Lichtwekkers simuleren de opkomende zon en helpom je op een natuurlijke manier wakker te worden. Hier zijn 5 redenen waarom je beter voor een lichtwekker kunt kiezen boven een gewone wekker.

1. Geleidelijk wakker worden

Met een lichtwekker word je geleidelijk wakker. Het licht neemt langztaam in intensiteit toe en begint 30 minuten vóór het moment dat je wakker moet worden. Naarmate het licht feller wordt zal je lichaam zich voorbereiden op de ochtend, dit helpt je om uitgerust te worden. In tegenstelling tot een gewone wekker, waarmee je vaak met schok wakker wordt, voel je je met een lichtwekker uitgeruster en energieker.

2. Geen geluidsoverlast

Met een lichtwekker kun je ’s ochtends wakker worden zonder je omgeving te storen. Hoewel een geluidloze wekker indrukwekkend kan zijn, is het zachte, kalmerende licht van een lichtwekker veel minder storend voor je buren en het gezin dat bij jou thuis woont. Bovendien zorgt het subtiele licht ervoor dat je rustig wakker wordt en ‘s morgens geen herrie hoort.

3. Slaapcycli opvolgen

Lichtwekkers maken het mogelijk je natuurlijke slaapcycli te volgen. Ze helpen de REM-slaap te verlengen, waardoor je in die fase kun het beste uitrusten. Met een lichtwekker voel je je ’s ochtends ook veel fitter en energieker dan met een gewone wekker.

4. Beter voor het milieu

De meeste lichtwekkers zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Ze zijn gemaakt van kunststof, aluminium, glas en zelfs bamboe en hebben meestal een zeer efficiënte LED-verlichting. Hierdoor gebruiken ze weinig stroom en besparen ze ook energie.

5. Meer rust en beter humeur

Met een lichtwekker word je als vanzelf wakker, waardoor je je minder gestrest voelt. Dit helpt ook bij het verbeteren van je humeur en je productiviteit. Ook helpen lichtwekkers je om het verschil tussen slaap en waken in te stellen, waardoor je beter kunt ontspannen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een uitgeruste ochtend en een beter humeur, is de beste lichtwekker de perfecte optie. Met een lichtwekker heb je geen schokkende geluiden, geen milieuvervuiling en je wordt geleidelijk wakker, waardoor je goed bent uitgerust en energie hebt. Als je dus op zoek bent naar de beste lichtwekker klik dan hier.