Zeker wedden
Image default
Financieel

Drie strategieën voor Bitcoin kopen en verkopen

Je hebt natuurlijk al veel gehoord over Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen. Het lijkt alsof iedereen het aan het doen is tegenwoordig. Maar waar begin je? Als je Bitcoin wilt kopen of verkopen, moet je eerst bedenken voor jezelf wat je doel is en welke strategie je wilt volgen. In principe zijn er drie opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin kopen als lange termijn belegging. Of je kunt de koers goed volgen en veel geld verdienen met Bitcoin verkopen. Ook kun je ervoor kiezen om met Bitcoin te betalen in winkels en restaurants. Dan haal je voordeel als de wisselkoers gunstig is.

Bitcoin kopen en verkopen als een pro

Op een professioneel handelsplatform kun je zowel Bitcoin kopen als Bitcoin verkopen. Het handelsplatform heeft, net als bij een gewone beurs, altijd de actuele wisselkoersen. Zo kun je in de gaten wanneer het voor jou het beste moment is om Bitcoin te kopen, of juist Bitcoin te verkopen. Daarnaast heb je ook een digitale wallet nodig. In die online portemonnee kun je jouw Bitcoin na aankoop veilig opslaan. Ook kun je de wallet gebruiken om Bitcoin betalingen mee te doen.

#1 – Beleggen voor de toekomst

Bitcoin wordt ook wel het digitale goud genoemd, vanwege zijn waarde opslagfunctie en het schaarse aanbod. Toonaangevende internationale banken, vermogensbeheerders en beurs genoteerde bedrijven hebben erkennen dit potentieel en profiteren door hun investeringen van de prijsontwikkeling. Zelfs pensioenfondsen en levensverzekeraars vertrouwen op Bitcoin als lange termijn belegging. Door Bitcoin te kopen en pas jaren later Bitcoin te verkopen, kun jij ook op de lange termijn profiteren en veel winst maken.

#2 – Nu veel geld verdienen

De korte termijn prijsschommelingen, ofwel de volatiliteit, van Bitcoin maken de cryptocurrency bijzonder interessant voor handelaren die veel en snel geld willen verdienen. Als je de markt goed in de gaten houdt, snel reageert en op het juiste moment over gaat tot Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen, kun je ook binnen korte tijd profiteren van de wisselende koersen. Hierbij geldt, hoe volatieler de Bitcoin markt, hoe meer geld er valt te verdienen. 

#3 – Voordelig betalen in de winkel

In plaats van Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen op de beurs, kun je Bitcoin ook gebruiken als betaalmiddel. Steeds meer winkels en restaurants over de hele wereld accepteren Bitcoin. Honduras is het eerste land waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. Dankzij de wisselende koers, kun je voordelig betalingen doen. De stijgende koers van Bitcoin zorgt er voor dat jouw aankopen steeds voordeliger worden.