Zeker wedden
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u relaties met huidige en toekomstige bazen kunt verbeteren

werk zoeken

Heeft u ooit nagedacht over de relatie met uw huidige leider: kan deze worden verbeterd of op de een of andere manier worden ontwikkeld? Of hoe zou je het vinden om een ​​relatie op te bouwen met je toekomstige baas?
“De belangrijkste motivatiebron voor werknemers is de relatie met hun lijnmanager”, zegt Pierre Palazzolo, senior vice president van Dale Carnegie Training. Ze beweert dat bazen en ondergeschikten elkaar in de meest succesvolle relaties echt goed kennen.

“Dit is een paar jaar geleden niet het geval toen je geen persoonlijke vragen kon stellen. De grenzen zijn nu vervaagd, mensen willen dat je in hen geïnteresseerd bent, vooral als er iets in hun leven gebeurt dat hun werk kan beïnvloeden, ”zei ze.

Volgens Palazzolo en LinkedIn-carrièredeskundige Nicole Williams, is dit wat je nu kunt doen om problemen met je baas op te lossen, het meeste uit bestaande connecties te halen en verwachtingen voor je toekomstige baas te formuleren:

1. Zoek precies uit wat uw leider wil en wees u ook bewust van de druk waarop hij staat.

Het valt niet te ontkennen dat de relatie tussen managers en medewerkers de afgelopen decennia drastisch is veranderd.

“De werkgever heeft het gevoel dat hij moeite moet doen om je in het bedrijf te houden”, zegt Williams, eraan toevoegend dat “er tegelijkertijd van je verwacht wordt dat je minder begeleiding en toezicht nodig hebt.”

Tel daar de veranderende kantooromgeving bij op, waar een nieuwe generatie medewerkers met enorm verschillende werkstijlen is ontstaan, en het wordt duidelijk dat je baas het moeilijk heeft.

“Wat betreft management en controle, zal de huidige generatie eerder het oordeel van hun baas in twijfel trekken, en de eisen aan leiders zijn toegenomen. Er wordt van hen verwacht dat ze meer empathie en aandacht hebben voor de behoeften van hun medewerkers ”, zegt Williams.

Voor sommige leiders, vooral degenen die gewend zijn aan een veel formelere en hiërarchische werkomgeving, kan dit een uitdaging zijn. Stop met gissen en leer direct uit te zoeken welke doelen de leider voor jou en je team stelt en hoe je deze kunt bereiken. Stel specifieke vragen over de communicatiestijl en voorkeuren van de leider.

“Het gemakkelijkste om te vragen is”, zegt Palazzolo. – Hoe vaak moet ik mij melden? Als ik een obstakel tegenkom, wat is dan de beste manier om contact met u op te nemen? Er achter komen. Probeer niet te raden. Zorg ervoor dat u precies begrijpt wat er van u wordt verwacht. “

2. Persoonlijke onderwerpen zijn nu geen taboe voor discussie op het werk, maar niet alle bazen zijn het hiermee eens.

Zowel Williams als Palazzolo benadrukken dat leiders en medewerkers die elkaar goed kennen, betrouwbaardere teams vormen.

“Overal impliceert een betere relatie tussen manager en werknemer een persoonlijk niveau. Je hebt een bepaald begrip en je kunt elkaar helpen ”, zegt Williams.

Maar niet alle leidinggevenden willen verhalen horen over uw weekend of uw worstelingen met uw zwager. In dat geval moet u op zoek gaan naar andere manieren om te communiceren en relaties op te bouwen. Williams stelt voor om te beginnen met het stellen van vragen over de eerdere werkervaring van uw manager en wat ze in andere functies hebben geleerd, zodat u eerlijker en gedetailleerder kunt reageren dan wanneer ze in hun huidige baan waren.

En als het op uw huidige baan aankomt, probeer dan open vragen te stellen om erachter te komen wat ze willen, en voeg vervolgens meer specifieke vragen toe aan uw lijst.

“Het vergt veel intuïtie”, zegt Williams. – Maak soms duidelijk wat er van u wordt verwacht. Stel een vraag vanuit de functie: “Ik wil je helpen bij je werk”.

3. Het is oké als je leider favorieten heeft, maar denk na over je strategie.

Veel bazen hebben favoriete werknemers – degenen met wie ze bijzonder goed overweg kunnen, degenen aan wie ze extra opdrachten kunnen geven, degenen die ze gewoon leuk vinden zonder een bepaalde reden. Als dit klinkt als uw manager, overweeg dan een strategie om positieve, duurzame relaties op te bouwen.

Volgens Williams vernietigen zelftwijfel en angst meer dan romantische relaties: “Wanhoop ontstaat in professionele relaties en het verlangen naar goedkeuring kan zich tegen je keren. Doe een stap terug en laat uw werk voor zichzelf spreken. Je praat niet eens over je voordelen, je brengt het gewoon. “

En vergeet niet om sterke relaties op te bouwen met je collega’s, vooral als de smaak van je baas willekeurig is verdeeld. Je kunnen gedragen als een goede teamspeler en als een onafhankelijke leider is een geweldige manier om op te vallen.

“Als andere mensen je leuk vinden, kan dat een signaal zijn naar je baas om op je te letten”, zei Williams.

4. Weet hoe u op tijd afscheid moet nemen van de baas, die uw groei belemmert.

U kunt productieve relaties opbouwen met een moeilijke leider, maar het is belangrijk om te weten wanneer u verder moet.

“Het vermogen om een ​​leider te kiezen is erg belangrijk vanuit een carrièreperspectief”, zegt William. “Je kunt veel leren van een slechte leider, maar als hij je moreel begint te ondermijnen en je die leider niet van jezelf en je baan kunt scheiden, is dat een zorgwekkend teken.”

5. Denk je aan een nieuwe baan? Overweeg welke leider u het liefst zou hebben en precies dat zoekt.

Weten met wie u zou willen werken, kan de sleutel tot uw succes zijn, en hoewel u het misschien niet altijd onder controle heeft, zoekt u wellicht naar aanwijzingen wat voor soort leider iemand zal zijn. Williams raadt aan om tijdens interviews goed te letten op iemands kantoor, hun gedrag tijdens het interview en de vragen die ze stellen.

Een ondernemer of baas met een “innovatieve” mentaliteit zal u bijvoorbeeld constant uitdagen en groeimogelijkheden bieden – maar hoogstwaarschijnlijk zal hij u niet actief begeleiden, u zult het zelf moeten doen.

“Het kantoor van de innovator is meestal een puinhoop”, zegt Williams. – Zo iemand controleert eerder e-mail of berichten tijdens een gesprek. Je ziet de tandwielen in hun hoofd draaien. Ze praten meer over zichzelf. “

Een leider die het moeilijk vindt om een ​​nauwere relatie op te bouwen, heeft waarschijnlijk geen persoonlijke foto’s op tafel. Alles wat op hun bureau staat, is gerelateerd aan werk, er is geen indicatie van persoonlijke interesses.

“De vragen die ze stellen, helpen je bij het bepalen van hun managementstijl. De Sneeuwkoninginnen zullen veel open vragen stellen over wat je eerder hebt gedaan, wat je verantwoordelijkheden waren, “zegt Williams, terwijl” de advocaat van micromanagement geïnteresseerd zal zijn in privégegevens. “

Daarnaast raadt Palazzolo aan om meer te weten te komen over iemands band met het bedrijf, vooral hoe lang hij hier al is.

Ten slotte is het beste wat u kunt doen voor uw relatie met uw huidige of toekomstige leider, deze te zien als iets dat actieve deelname en ontwikkeling vereist voor maximaal voordeel.

“Een geweldige leider verandert je carrière. Kies je baas zorgvuldig en sta klaar om zelf de plaats van de “innovator” in te nemen: ze moeten niet alleen over zichzelf praten, maar je moet ook vragen stellen. “

https://www.vindazo.be