Zeker wedden
Image default
Gezondheid

Tips om langer thuis te wonen

Waarschijnlijk blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen huis wonen. In dit artikel geven wij u tips hoe u langer veilig thuis kunt blijven wonen.

 

Verlaag of verwijder drempels

Wanneer u minder mobiel wordt kunnen drempels in huis en obstakel worden. De kans dat u erover struikelt wordt groter. Ook als u een rollator of scootmobiel nodig heeft om u door het huis te verplaatsen zijn drempels erg vervelend.  

Verplaats de slaap- en badkamer naar de begane grond

De trap is een groot obstakel wanneer u ouder wordt. Het kan zijn dat u niet meer veilig naar boven of beneden kunt komen bijvoorbeeld doordat u snel uw evenwicht verliest. De kans dat u van de trap valt wordt steeds groter waardoor de trap niet meer veilig is. Het kan ook zijn dat u te weinig kracht heeft in uw benen waardoor de trap oplopen te zwaar wordt.

Omdat u toch elke dag op de slaap- en badkamer moet zijn is het verplaatsen van de slaap- en badkamer naar de begane grond de oplossing. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om deze kamers naar de begane grond te verplaatsen. Voor deze mensen kan een traplift een uitkomst zijn.

Installeer een traplift

Wanneer de slaapkamer en/of badkamer niet naar de begane grond geplaatst kunnen worden is een traplift waarschijnlijk de uitkomst. U kunt trapliften kopen, huren of leasen.

Een traplift heeft een zitting, armleuningen en een voetsteun. Een traplift kan aan de binnen- of aan de buitenzijde van de trap worden gemonteerd. Wanneer u in de lift zit kunt u op de bedieningsknop drukken zodat de lift langzaam omhoog of omlaag gaat.

Houdt er wel rekening mee dat een traplift niet voor iedereen geschikt is. Wanneer u moeite heeft met zitten en staan of het bedienen van apparaten kan het lastig en zelfs onveilig zijn om een traplift te gebruiken.

Plaats wandbeugels in de douche, het toilet en op andere plekken

Wandbeugels helpen u om makkelijker omhoog te komen. Daarnaast verkleint een beugel de kans op vallen omdat het u extra steun geeft.

Kies voor een seniorenbed op maat

Een seniorenbed op maat kan niet ontbreken wanneer u langer thuis wilt wonen. Een seniorenbed is een slaapsysteem met verschillende functionaliteiten. Een van deze functionaliteiten is een hoog laag functie. Hiermee kunt u het bed eenvoudig in hoogte verstellen. Zo kunt u makkelijk in en uit bed stappen. Ook wordt het opmaken van uw bed een stuk gemakkelijker. Een ander voordeel is dat het bed altijd op de juiste arbo hoogte gezet kan worden. Dit is handig wanneer u zorg aan bed krijgt. Naast een hoog laag functie kunt u ook delen van het bed elektrisch verstellen. Hierdoor kunt u rechtop in bed zitten of uw benen hoger leggen.

Wanneer u een tweepersoonsbed wilt kunt u ook kiezen voor een deelbaar bed. Bij een deelbaar bed kunnen de bedden eenvoudig in en uit elkaar geschoven worden waardoor u gemakkelijk onder het bed kunt stofzuigen. 

Naast deze functies kunt u uw slaapsysteem extra veilig maken met een valhek. Ook kunt u eenvoudig een bedpapegaai laten installeren zodat u uzelf omhoog kunt trekken.

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/seniorenbed/

Gerelateerde artikelen

Afval shakes in combinatie met de juiste voeding zorgt voor geweldige resultaten

Fysio vinden in Almelo

Baardzeep kopen tegen een goede prijs