Zeker wedden
Woningen

Vloerisolatie materialen en voordelen

Investeren in vloerisolatie is een uitgave die u weer gaat terugverdienen. Niet alleen in rendement, maar ook in comfort. Een isolatiebedrijf kan voor het isoleren van een vloer diverse materialen gebruiken, afhankelijk van het type woning en de situatie onder de vloer. Beschikt u thuis over een kruipruimte van tenminste 50 centimeter, dan kiest men vrijwel altijd voor ondervloer isolatie. Bij de afwezigheid van een dergelijke kruipruimte geniet isolatie langs de bovenzijde de voorkeur. Dit komt evenwel met een ruimteverlies van circa 8 centimeter aan de bovenzijde van de vloer.

Gangbare materialen voor vloerisolatie

Kiest u ervoor de vloer te isoleren, dan heeft u bij een isolatiebedrijf keuze uit materialen als PUR, glaswol, isolatiefolie of EPS. Stuk voor stuk hebben deze materialen een zeer hoge isolatiewaarde. Bij de keuze voor het juiste isolatiemateriaal kunt u overigens het beste informatie opvragen bij het isolatiebedrijf, want prijzen en levensduur van het isolatiemateriaal kunnen verschillen. Kijken we naar de kosten die u maakt voor deze van isolatie, dan bent u uiteraard ook benieuwd naar de zogenaamde terugverdientijd. Gemiddeld genomen kunt u met vloerisolatie rond de 150 euro op jaarbasis besparen in termen van stookkosten. De terugverdientijd komt neer op circa 7 jaar.

Een impuls op het wooncomfort en leefklimaat  

Goede isolatie van de vloer zorgt ervoor dat koude luchtstromen en optrekkend vocht vanuit de bodem niet of nauwelijks meer voorkomen. Dat resulteert in minder temperatuurschommelingen en een voelbaar warmere omgeving. Zowel particulieren als bedrijven hebben binnen hun woning of pand hier veel profijt bij. Met name woningen of bedrijfspanden van voor 1983 kunnen veel voordeel ervaren bij goede vloerisolatie, want tot die tijd werden vloeren nog niet standaard voorzien van een vorm van isolatie. Van de Bunt isolatietechniek kan u als isolatiebedrijf exact vertellen welke opties en voordelen u tegenkomt bij bodem- en vloerisolatie. Neem dit bedrijf dan ook direct in de arm.