Zeker wedden
Image default
Aanbiedingen

De Trachycarpus fortunei

De Trachycarpus fortunei 

 

Met de trachycarpus fortunei haal jij een tropische look in huis of in je tuin! Het is een leuke palmboom die op diverse plekken een mooie aanvulling kan zijn. De palmboom is te verkrijgen is in verschillende soorten en maten. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren door de verschillende varianten trachycarpus fortunei. Het blijft bijzonder dat deze tropische boom als winterharde palmboomsoort kan groeien in Nederland. Welke verzorging de palmboom nodig heeft, waar je hem het beste kunt plaatsen en hoe de boom de winter doorkomt, lees je hieronder!

De verzorging van een trachycarpus fortunei

Zoals iedere boom heeft de trachycarpus fortunei een aantal voedingseisen. Om sterk te kunnen blijven en een mooie kleur te kunnen behouden is het belangrijk dat de palmboom over een goede kwaliteit voeding beschikt. Mediterrane voedingsgrond werkt beter dan gewone potgrond in het geval van deze boom. Daarnaast houdt de fortunei van vocht, héél veel vocht. In de zomer mag de kluit zelfs kletsnat zijn, tijdens koelere periodes lichtvochtig anders rotten de wortels. Zorg er in ieder geval voor dat de kluit minimaal lichtvochtig is. Het blad kan altijd bijgeknipt worden en heeft verder geen nadelig effect op de trachycarpus fortunei. 

Waar plaats je deze plant? 

De palmboom kan door zijn winterhardheid op diverse plekken een mooie aanvulling zijn. Zonlicht stimuleert de trachycarpus fortunei om te groeien. Het is niet zo dat de boom per se de hele dag zonlicht moet hebben, maar het is wel tactisch om hem te plaatsen op een plek waar hij kans heeft op het meeste natuurlijke zonlicht. Het blijft een tropische plant, die niet van schaduw houdt. Mocht je de trachycarpus fortunei binnen plaatsen dan is het belangrijk dat de kluit niet te nat is. Mocht je de plant buiten plaatsen is het handig rekening te houden met vrieskou, hier lees je meer over in onderstaand kopje. 

 

De trachycarpus fortunei winterproof

Het blijft natuurlijk een tropische palmboom die uiteraard van het zonnetje houdt en maar moeilijk tegen vrieskou kan. Gelukkig kunnen de gecultiveerde palmbomen hier tegen een vriespunt tot -17 graden. Daarbij zou je de trachycarpus fortunei wel een handje moeten helpen. Wij raden aan onder de -10 graden een ademende stof rond de plant te wikkelen. Neem bijvoorbeeld een vliesdoek of een katoenen stof. Het is in ieder geval belangrijk dat de boom kan blijven ademen en de luchtstromen weert. Ook wordt tijdens de strenge winter aangeraden bubbeltjesplastic te wikkelen rond de pot.