Zeker wedden
Image default
Sport

Dit wordt een buurtfeest om nooit meer te vergeten

Woon jij in de gezelligste buurt van Nederland en ben je op zoek naar een leuke manier om dit te vieren? Organiseer dan een straat- of zelfs buurtfeest met je hele wijk. Dit brengt iedereen samen, geeft je kids de kans om vriendjes te maken en zelf leer je ook een hoop nieuwe mensen kennen. Kortom waar wacht je nog op? Wellicht schrikt de organisatie achter deze dag je af. Nergens voor nodig, want met dit artikel voorzie jij jezelf van een compleet stappenplan waarmee jouw buurtfeest gegarandeerd een succes wordt!

Stap 1: vraag mensen voor de organisatie

Jij bent vast niet de enigste die vindt dat jouw buurt of straat leuk is en een feestelijke dag verdient. Ga daarom op zoek naar mensen die samen met jou deze dag mee willen organiseren. Op die manier leg je jezelf minder druk op en maak je samen het feest tot een succes. Maar hoe ga je dit regelen? Een manier om dit te doen is door persoonlijke briefjes te maken die je in de bus doet met bijvoorbeeld je telefoonnummer erop. Zo maak je eenvoudig contact met iedereen en krijg je direct reactie van degene die geïnteresseerd zijn voor de organisatie. Vervolgens haal je de groep bij elkaar tijdens een kennismaking en daar bespreek je meteen je ideeën en de input van de rest.

Stap 2: regel een vergunning bij de gemeente om je straat autovrij te maken

Wat veel mensen niet weten is dat je bij de gemeente een vergunning, en in sommige gevallen ook subsidie, voor een straatfeest kunt aanvragen. Hiermee zorg je dat er op de betreffende dag geen auto’s door je straat of wijk mogen rijden. Zo weet je zeker dat alle kinderen zorgeloos kunnen spelen de hele dag. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om extra dingen te regelen voor het grote feest. Wat dacht je bijvoorbeeld van livemuziek op een klein podium of een groot luchtkasteel voor alle kids om op te spelen? Brainstorm dan ook zeker met de rest van de organisatie om een mooie invulling te geven met het budget.

Stap 3: vraag input van de wijk

Samen met de organisatie kom je op een hoop leuke ideeën voor jullie buurtfeest, maar de kans is groot dat andere bewoners ook nog goede input hebben. Een manier om dit in te winnen is opnieuw door briefjes in de bus te doen waarin je ze vraagt om input voor het feest. Of wellicht heeft jullie buurt wel een wijkkrant waarin je jouw nummer laat plaatsen. Op die manier nemen bewoners eenvoudig contact met je op over leuke ideeën. Het is bijvoorbeeld leuk om verschillende straten uit de wijk tegen elkaar wedstrijden te laten doen. Of wellicht dat er mensen in de wijk een sportieve achtergrond hebben en hun medailles van hockey, tennis, volleybal of misschien hun voetbalmedailles als inzet op het spel willen zetten?

Stap 4: sluit de dag af met een prijsuitreiking

Organiseer aan het einde van de dag een leuke prijsuitreiking voor alle deelnemers waar verschillende sportbekers worden uitgereikt. Die sportbekers, maar bijvoorbeeld ook het bestellen van medailles doe je eenvoudig online. Hier vind je een groot aanbod met diverse designs die aansluiten bij iedere gelegenheid. Geef iedereen uit je wijk een leuk aandenken aan deze mooie dag!