Zeker wedden
Image default
Verbouwen

Energie besparen en houten vloeren op een vloerverwarming leggen

Bij de renovatie van bestaande woningen of bij de bouw van een volledig nieuwe woning wordt er vaak gekozen voor vloerverwarming. Deze keuze is erg begrijpelijk, aangezien vloerverwarming ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het niet alleen aangenaam wanneer je voeten op een warme ondergrond terecht komen, maar is het ook nog eens een energiezuinig én ruimtebesparend alternatief voor radiatorverwarmingen. Wist u bijvoorbeeld dat vloerverwarming tot wel 20% minder energie verbruikt dan een radiator terwijl de warmte ook nog eens gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt?

Tips voor het aanleggen van een vloerverwarming

Hoewel er ontzettend veel voordelen aan het plaatsen van vloerverwarming hangen, kan het vragen met zich meebrengen wanneer u hier houten vloeren op wilt plaatsen. Is dat wel mogelijk? En als het mogelijk is, welke maatregelen moeten er dan worden getroffen om de warmteverdeling zo gelijk mogelijk te laten verlopen? Gelukkig brengen de experts van Biggelaar Parket uit Veghel antwoorden voor u. Als u houten vloeren op uw vloerverwarming wilt plaatsen, is het belangrijk om u goed te laten informeren over de houtsoort. Zo is een twee- of drielaags systeem van berkenmultiplex of een vuren steunlaag een goede keuze. Ook is het belangrijk om de juiste vloerisolatie aan te brengen, waardoor uw hout niet beschadigd en de warmte goed wordt geleid.

Vertrouw op de échte vloerenexpert voor een geschikte keuze

Tegenwoordig is de keuze voor houten vloeren enorm als u deze op vloerverwarming wilt plaatsen. Als u graag inspiratie wilt opdoen voor het leggen van nieuwe houten vloeren op vloerverwarming, ga dan een keer langs bij de showroom in Veghel. Hier staan de professionals klaar om u te helpen met het uitzoeken van een mooie vloer die volledig bij uw wensen past. Met meer dan 60 jaar ervaring kan deze vloerenexpert al uw dromen uit laten komen.  

https://www.biggelaar-parket.nl/