Zeker wedden
Image default
Aanbiedingen

Geef je interieur een nieuwe uitstraling

Wil je jouw interieur een nieuwe uitstraling geven? Ben je alleen niet van plan om er een al te groot budget aan uit te geven? Dan is het gebruiken van interieurfolie een goede optie. Je hoeft zo geen compleet nieuwe kast of tafel te kopen. Zolang de ondergrond vlak is kan het beplakt worden. Let wel op dat onbewerkt hout behandeld moet worden voor je gaat plakken. Anders heb je kans dat het interieurfolie niet blijft plakken. Onbewerkt hout geeft namelijk niet de mogelijkheid om lijm te laten hechten. Het voorbewerken kan gemakkelijk gedaan worden met primer of grondverf. Dit geeft de lijm de mogelijkheid om aan de ondergrond vast te hechten.

 

Hoe werkt de interieurfolie?

Het plakken van het interieurfolie is eigenlijk gemakkelijk te doen. Natuurlijk is het wel een secuur klusje waar je goed je hoofd bij moeten houden. Interieurfolie is vaak steviger materiaal dan normaal plakfolie. Het is vaak krasvaster dan plakfolie en ook dikker van kwaliteit. Dit is omdat het folie vaak intensief gebruikt wordt. Dit maakt wel dat de prijs vaak hoger is dan plakfolie. Alleen is dat wel de investering waard. Je wilt namelijk niet voor normale plakfolie gaan en vervolgens snel beschadigingen hebben. Het plakken van interieurfolie gaat wel hetzelfde als plakfolie. Het heeft een lijmlaag welke tevoorschijn komt als de beschermlaag verwijderd wordt.

 

Tips om plakken gemakkelijk te maken

Aangezien het een secure klus is, is het fijn te weten wat je doet. Daarom een aantal tips om het plakken gemakkelijk te maken:

–       Zorg voor de juiste materialen. Hiermee bedoelen we het gereedschap waar je mee gaat plakken. Hoe beter voorbereid je bent hoe makkelijk het plakken gaat. Denk hierbij een rolmaat, potlood, rakel en water (dit zorgt ervoor dat je het folie nog kunt corrigeren).

–       Snijd niet de precieze maat af die je nodig hebt. Hiermee kan de kans bestaan dat je net iets te weinig hebt. Dat is natuurlijk zonde omdat je dan weer overnieuw kan beginnen. Houdt daarom altijd een aantal centimeters meer aan.

–       Zorg dat onder het plakken het folie strak blijft. Hiermee voorkom je dat er luchtbellen onder het folie komen. Deze zijn er later moeilijk tot niet uit te krijgen.

https://www.plakfoliewebshop.nl/