Zeker wedden
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste kerstverlichting?

Er is zoveel verschillende kerstverlichting te koop. Lang, kort, cluster, met warm wit licht, ijzig blauw licht, etc. Hoe maak je nou de juiste keuze? Als je kerstverlichting gaat uitzoeken, zijn er meerdere dingen waar je op moet letten. Lees snel verder om deze tips te lezen. 

 

Kerstverlichting voor binnen of buiten? 

Zoek je kerstverlichting voor binnen? Dan is de keuze heel makkelijk. Maar als je opzoek bent naar kerstverlichting voor buiten, moet je op een aantal dingen letten. Voor buiten is het handig is als kerstverlichting voorzien is van een timer. Op deze manier hoef je niet elke avond of ochtend naar buiten voor de kerstverlichting. De gevel en dakrand wordt vaak verlicht met ijspegel verlichting. Koppelbare ijspegelverlichting is de meest duurzame kerstverlichting voor buiten. Dit zou je zelfs het hele jaar door kunnen laten hangen. 

 

Hoeveel lampafstand wil je? 

Als je kijkt naar de snoeren met LED-verlichting en de snoeren met clusterverlichting, dan zit het grootste verschil in de lampafstand. Clusterverlichting heeft de meeste lampjes aan een lichtsnoer. Hoe meer lampjes in de boom, hoe minder decoratie je nodig hebt om de boom mooi aan te kleden. 

 

Welke kleur verlichting vind je mooi?

Bij Kerstverlichting.nl heb je meerdere kleuren verlichting. Namelijk warm wit, ijzig blauw en multicolor. De kerstverlichting in de kleur warm wit lijkt het meest op de kleur van de traditionele gloeilamp. De kleur ijzig blauw is totaal geen warm licht maar geeft een kouder effect. Dan heb je als laatst ook nog multicolor, dit spreekt voor zich. 

 

Hoeveel lampjes heb je nodig?

Om de lengte van het snoer goed te kunnen kiezen, moet je vooral weten wat de hoogte van je boom is. De lengte van je snoer is de lengte tussen het eerste en het laatste lampje. Je hebt nodig:

  • Bij een boom van 160 centimeter > minimaal 12 meter verlichting

  • Bij een boom van 180 centimeter > minimaal 14 meter verlichting

  • Bij een boom van 200 centimeter > minimaal 16 meter verlichting

  • Bij een boom van 220 centimeter > minimaal 18 meter verlichting

 

https://kerstverlichting.nl/