Zeker wedden
Image default
Muziek

Laat uw piano restaureren en verleng de levensduur

Uw piano kan extra levensjaren krijgen als u uw piano tijdig laat restaureren. Piano’s zijn over het algemeen al erg duurzaam van zichzelf, maar na het restaureren van een piano kunt u er 50 tot 70 jaar bovenop tellen. Het leven van een piano wordt gedefinieerd als de algehele toestand van de geluidskwaliteit en de binnen- en buiten elementen die de bespeelbaarheid beïnvloeden. Het leven van een piano is gerelateerd aan het gebruik, maar het toevoegen van 50 tot 70 jaar extra is een waardevolle investering om uw piano mee in leven te houden.

Is een piano restaureren goedkoper dan het kopen van een nieuwe?

Wat vaak niet direct wordt verwacht, is dat het een waardevolle antieke piano restaureren vaak veel goedkoper is dan het kopen van een nieuwe piano van vergelijkbare waarde. Steinway & Sons piano’s zijn bijvoorbeeld enkele van de weinige handgemaakte piano’s die nog steeds in de Verenigde Staten worden geproduceerd. Als u in handen bent van een Steinway, kost het investeren in een volledige restauratie aanzienlijk minder dan het kopen van een nieuwe Steinway. Ook als uw niet zeker bent of u uw piano wilt restaureren, kunt u altijd vrijblijvend langsgaan bij een expert om de mogelijkheden te bespreken. In sommige gevallen kunt u wellicht uw antieke piano direct inruilen.

Het restaureren van een piano in Nederland

In samenwerking met een restauratie-expert zoals Evert Snel, kunt u verouderde of kapotte onderdelen van uw antieke piano laten vervangen zodat uw piano er niet alleen uitziet als nieuwe, maar ook functioneert als nieuwe. De piano restaureren bij specialisten bereikt het eindresultaat van een nieuwe piano functionaliteit en esthetiek zonder het prijskaartje te moeten betalen van een nieuwe piano. Het is toch ook veel magischer om te weten dat de piano in uw woonkamer zoveel levenservaring heeft opgedaan dan dat er een splinternieuwe piano staat.

https://www.evertsnel.nl/