Zeker wedden
Image default
Banen en opleidingen

Sr Werkvoorbereider/ Cost Engineer, Halsteren of Oisterwijk

Realiseren, beheren en onderhouden van duurzame projecten; multidisciplinair en binnen budget op het plan afgestemd. Ze hoeven alleen maar op de juiste manier te budgetteren. Ben jij verantwoordelijk voor een goed budget?

Calculatie en cost engineering betekent voor ons: multidisciplinair, acquisitie en onderhoud van projecten vanuit de front-end vanuit kostenperspectief. Vanuit onze bedrijfsvisie “ENGIE doet duurzame ontwikkeling voor u werken”, heeft u bijgedragen tot de realisatie van een CO2-neutrale toekomst.

Onze taak is om het project en onderhoud in te schatten, om zo een goede basis te leggen voor de realisatie van het project en / of onderhoud binnen de gestelde financiële bedrijfsdoelen. Ons budget kenmerkt zich door een balans tussen de wensen van onze klanten, het wettelijk kader, onze duurzaamheidsambities en onze implementatie-expertise.

Project- en onderhoudsberekeningen worden uitgevoerd door de calculatieafdeling, een matrixafdeling die verantwoordelijk is voor industriële en utiliteitsprojecten en onderhoud, en ondersteunt onze utiliteits- en industrieterreinen in Zuid-Nederland volledig.

Door het grote aantal klanten en de verschillende activiteiten die volgen, kom je te werken in een complexe maar uitdagende omgeving. Van de nieuw gebouwde hightech hulpverwarmingscentrale van 450 MW tot het grootschalige renovatie- of onderhoudscontract van het ziekenhuis. Elk van de verschillende sportvelden heeft zijn eigen uitdagingen.

Wanneer je werkt als calculator / kosteningenieur, moet je klantproblemen oplossen in een redelijk budget, waarin je op basis van de verstrekte informatie en de projectfase de beste keuze zoekt tussen diepgang en nauwkeurigheid. In een oogwenk maak je gedetailleerde berekeningen en het volgende moment stel je een globaal budget op op basis van het conceptuele ontwerp. Ook daarin kun je kansen en risico’s plannen en kwantificeren.

Naast klanten heb je in dit proces ook te maken met verschillende stakeholders, zoals adviseurs, projectleiders en directeuren. Naast deze stakeholders heb je ook te maken met het wettelijk kader en het ENGIE-kader. U werkt vaak samen met anderen in het biedingsteam om offertes te winnen.

Bij calculatie en cost engineering geven wij verschillende richtingen om met u te overleggen zodat u zich maximaal kunt ontwikkelen in uw interessegebied. Rotatie tussen verschillende disciplines is ook mogelijk, en veel zijn mogelijk. Denk aan:

 • Projectindustrie ET of WT
 • Projecten Utility ET, WT, veiligheid, sprinkler
 • Onderhoudsindustrie en / of nutsbedrijven.

Bij ENGIE geloven we niet in werk, maar in carrière, dus er zijn veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling zowel binnen als buiten de afdeling. Zo kun je bijvoorbeeld de status van junior calculator / cost engineer ingaan en binnen enkele jaren doorgroeien tot senior calculator / cost engineer of zelfs solution engineer, maar je kunt je ook ontwikkelen tot bijvoorbeeld een project- of contractmanagementafdeling. Samen bepalen we de beste weg voor jou.

WERKZAAMHEDEN

 • De werkzaamheden van de calculator / kosteningenieur zijn als volgt:
 • Stel de organisatie de te volgen computerstrategie voor.
 • Schatten project en / of onderhoud op basis van functionele problemen, inclusief berekening van gedetailleerd ontwerp / specificaties.
 • In contact blijven met leveranciers en derde partijen, inclusief het eisen van leveranciers of derde partijen om werkzaamheden uit te voeren en te leveren.
 • Voer risicoanalyses uit, inclusief kwalitatieve en gekwantificeerde risico’s en kansen.
 • Live opnamewerk.
 • Coördineren met teamleden in andere disciplines.
 • Optimaliseer het budget met implementatie.
 • Door de ontwikkeling van computerstandaarden en best practices.
 • Ontwikkel kengetallen voor het budget.

WAT BIEDEN WIJ JE

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening cruciaal is. Je maakt ook deel uit van het wereldwijde ENGIE-bedrijf, een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast onze focus op persoonlijke groei, zorgen we ook voor hoge salarissen en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van uw locatie zijn dit laptops, telefoons en huurauto’s. Bovendien zijn er goede pensioenregelingen, collectieve ziektekostenverzekeringen en werknemerskortingen op uitstapjes en productkortingen. Wist je dat je bij een arbeidscontract van 40 uur per week minimaal 38 vrije dagen per jaar kunt opnemen? Zo maak je werk en privé meer in balans.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/werkvoorbereider.html