Zeker wedden
Image default
Banen en opleidingen

Wat kost een outplacement traject?

De kosten van outplacement kunnen een beetje verwarrend zijn voor werknemers of werkgevers die het overwegen. Geen twee situaties zijn hetzelfde, dus het is moeilijk om precies te zeggen wat de financiële kosten zullen zijn als je de stap zet om een outplacement traject te volgen.

Maar er zijn wat standaardkosten als het gaat om dit proces dat we kunnen bespreken. In feite kunnen de meeste outplacement diensten worden gezien als een investering, omdat de diensten die een outplacement bureaus aanbiedt de verlaging van de personeelskosten voor een bedrijf kunnen verminderen in de tussentijd.

Kosten outplacement verschillen vaak per sector

Bedragen voor outplacement verschillen veelal per sector, maar de meeste outplacementtrajecten kosten doorgaans tussen de drie- en vijfduizend Euro per kandidaat. De kosten voor outplacement hangen natuurlijk ook af van de inhoud van het outplacement traject.

Bijkomende kosten van outplacement

Daarnaast kunnen er ook indirecte kosten zijn in verband met outplacement. Hierbij kun je denken aan websitekosten om een online profiel op te stellen, sollicitatiebrieven schrijven, en andere marketingtools die het outplacementbedrijf gebruikt om kandidaten te helpen hun zoektocht naar hun volgende baan te starten. Daarnaast hebben veel outplacement bureaus ook trainingen over solliciteren, persoonlijke presentatie, netwerken, en aanverwante onderwerpen die helpen bij de carrièretransitie. Tot slot kunnen outplacement bureaus verschillende soorten andere diensten in rekening brengen, zoals het opstellen van individuele ontwikkelplannen, het geven van seminars over financiële planning, het organiseren van netwerkbijeenkomsten, het schrijven van gepersonaliseerde brieven en veel meer. In het algemeen zijn alle diensten die worden aangeboden via een outplacement bureau betaalbaar, maar het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het kan variëren op basis van wat voor diensten je krijgt. Daarom is het beste om met een deskundige te praten voordat je een contract tekent.