Zeker wedden
Image default
Beauty en verzorging

Tatoeages verwijderen door middel van laserbehandeling: zo werkt het

Binnen de huidtherapie is laserbehandeling een belangrijk onderdeel. Het is een methode om onregelmatigheden op de huid minder zichtbaar te maken, of littekens of tatoeages te verwijderen. Voor een goede laserbehandeling is geavanceerde apparatuur nodig. Specialisten in het leveren van deze apparatuur, zoals Laservision, maken het mogelijk om volledige huidtherapie aan te bieden. Zo kunnen laserbehandelingen gebruikt worden voor de verwijdering van tatoeages. Hoe gaat dat precies in zijn werk? We zullen er hier op ingaan. 

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een permanente versiering, waarbij inkt onder de opperhuid wordt aangebracht. Vroeger werden ze vooral gebruikt om rang of religie aan te duiden, maar tegenwoordig zijn tatoeages vooral esthetisch van aard. Helaas krijgen mensen soms later spijt van hun tatoeage. Eén mogelijkheid is om de oude tatoeage te bedekken met een nieuwe. Een andere mogelijkheid is om de tatoeage te verwijderen door middel van een laserbehandeling. 

Opruimcellen

Een tatoeage blijft voor altijd zitten omdat de inkt diep in je huid wordt gezet. Je lichaam probeert dit eigenlijk op te ruimen met speciale cellen die normaal gesproken bacteriën en virussen aanpakken. Maar deze keer bedekken die cellen de inktdeeltjes. Er zijn er zoveel van dat ze niet weg kunnen via je lichaamssysteem. Uiteindelijk sterven deze cellen met de inkt erin, en zo blijft je tatoeage permanent zichtbaar.

Behandeling met lichtgolven

Met een laserbehandeling wordt de inkt van je tatoeage in hele kleine stukjes gebroken. Zo klein, dat je lichaam ze kan opruimen via je bloedsomloop. Dit werkt met speciale lichtstralen die elk op een bepaalde kleur inkt gericht zijn. Als je tatoeage veel verschillende kleuren heeft, heb je dus meerdere behandelingen nodig. Het mooie is dat de laser alleen de inkt aanpakt en de huid eromheen niet beschadigt.

Permanente make-up verwijderen 

Permanente make-up lijkt een beetje op tatoeëren, maar is bedoeld om je op te maken zonder elke dag opnieuw te moeten beginnen. Het wordt net onder je huidoppervlak gezet, niet zo diep als een gewone tatoeage. Ook al heet het ‘permanent’, na een paar jaar begint het te vervagen. Als je het toch eerder weg wilt hebben, is een laserbehandeling een goede oplossing. Omdat de make-up niet zo diep zit en meestal maar één kleur heeft, is het vrij makkelijk om te doen.