Zeker wedden
Image default
Eten en drinken

Gehakt en tatties braadpan

Voor een nieuwe manier met gehakt, probeer deze draai aan de ovenschotel gehakt en tatties – het vereist slechts 15 minuten hands-on tijd en een snelle spreuk in de oven voordat het klaar is om op tafel te zetten.

Ingrediënten

  • 1 kg nieuwe aardappelen, in vieren
  • 3 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 2 uien, geraspt
  • 3 wortelen, geraspt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 800 g scharrelrundgehakt
  • 4 el bloem
  • 550 ml runderbouillon
  • 3 el worcestershiresaus
  • Handje gehakte verse platte peterselie

Methode

  • Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht/gasoven 6. Spreid de aardappelen uit over een grote bakplaat, hussel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en rooster ze vervolgens op een hoge richel in de oven gedurende 25- 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit intussen de resterende olie in een ovenvaste braadpan of schaal en fruit de uien met de wortel, bleekselderij en rundergehakt in 5 minuten bruin. Roer de bloem erdoor, dan de bouillon en de Worcestershire-saus. Kook, onafgedekt, op een middelste plank in de oven gedurende 15-20 minuten.
  • Haal de aardappelen en het gehaktmengsel uit de oven. Meng de aardappelen met de peterselie, strooi het gehakt erover en serveer.

Tips

  • Probeer een lichtere versie met half rundergehakt of vervang de helft van het vlees door een blik van 400 g uitgelekte en afgespoelde linzen.
  • Rooster de aardappelen en kook het gehakt tot 2 dagen van tevoren, verwarm dan door en monteer om te serveren.

Opmerking

Nieuw geoogste aardappelen kunt u bij Aardappelshop online bestellen.