Zeker wedden
Image default
Vervoer en transport

Populaire vervoer opties vanaf Schiphol

Om de vakantie meteen al goed te beginnen, maak je kennis met het Nederlandse vervoer. Er zijn er namelijk nogal een hoop. De een wellicht wat meer geschikt voor je dan de ander, maar je zult er ongetwijfeld allemaal wel een keer gebruik van hebben gemaakt óf nog gebruik van maken. 

Taxi 

Een schiphol taxi is voor reizigers eigenlijk de makkelijkste optie. Er zijn genoeg taxibedrijven in de buurt waar je terecht kan en het grote voordeel is, dat je precies wordt opgehaald en afgezet wat voor jou handig is. Als je bijvoorbeeld naar Schiphol toe moet, wordt je afgezet bij de juiste vertrekhal en op deze manier scheelt het je een hoop lopen. Opgehaald worden kan ook vanaf meerdere plekken en gelukkig staat alles duidelijk aangegeven. 

Trein

Ook de trein is erg geliefd, want het station ligt precies onder de luchthaven. Je kunt digitaal zonder moeite je reis plannen en ook meteen een kaartje kopen. Wil je het liever daar doen, zijn er genoeg automaten waar je ook terecht kunt. Voor vragen, lopen er ook medewerkers rond die je kunnen helpen als het gaat om vragen over de trein.  Een groot voordeel is ook dat je verder naar het buitenland kunt gaan met onder andere de Thalys en Eurostar. 

Eigen vervoer

Wat je misschien nog niet wist, is dat je ook een auto kunt huren op Schiphol. Als je gewoon lekker zelf op pad wilt gaan, is het mogelijk om dat te regelen bij de autoverhuurbalies op Schiphol Plaza. Je kunt verder je eigen auto ook laten staan op de parkeerplek en zodra je terug bent weer heerlijk naar huis. Als je dit van tevoren reserveert kom je goedkoper uit, maar je kunt natuurlijk ook gewoon inrijden wanneer je vertrekt. 

Fiets

Het is ook wel te verwachten in een land als Nederland, maar ook fietsen gebeurt regelmatig. Uiteraard is het handig als je uit de buurt komt, maar ook als je van wat verder weg komt. Er zijn namelijk goede fietspaden gecreëerd in de omgeving en je kunt helemaal doorfietsen tot aan de terminals. Ideaal toch? Je kunt je fiets daar tot wel vier weken gratis houden en dat scheelt dus een hoop kosten.