Zeker wedden
Image default
Geschenken

Sportprijzen in iedere prijscategorie

Iedere organisator die wel eens op zoek is gegaan naar sportprijzen voor zijn of haar evenement zal beamen dat de prijzen die je daarvoor betaalt flink uiteen kunnen lopen. De grootte van de sportprijs, de soort trofee, het materiaal, de gelegenheid, het zijn allemaal zaken die de prijs bepalen. Wanneer je weet waar je op moet letten kun je eenvoudig in iedere prijscategorie leuke sportprijzen vinden met een goede prijskwaliteitverhouding.

De soort trofee

Wanneer je vooral op zoek bent naar een goedkope sportprijs, kun je het beste een medaille bestellen. Er is maar weinig materiaal voor nodig, ze zijn licht en daardoor goedkoop om te verzenden en je kunt ze vaak nog voordeliger bestellen wanneer je een groter oplage koopt. De goedkoopste medaille kun je al kopen vanaf een paar cent per stuk.

Aan de andere kant van het spectrum heb je de grote wisselbekers. Een grote gouden beker kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Een wisselbeker moet van goede kwaliteit zijn omdat je de trofee jarenlang gebruikt. Daarnaast is de prijs veel luxer afgewerkt omdat een wisseltrofee vaak bij belangrijke toernooien wordt uitgereikt.

De hoeveelheid (edel)metaal

De meeste sportprijzen, of je nu een luxe sportbeker of een goedkope medaille gaat kopen, zijn gemaakt van ijzer. Althans voor het grootste deel. Ook andere metalen zoals aluminium, zink en koper komen vaak in meer of mindere mate voor. Meer aluminium betekent bijvoorbeeld dat de prijs lichter is en minder gevoelig voor roest. Daarnaast is de hoeveelheid edelmetalen van invloed op de prijs. Goud, zilver en platina zijn veelgebruikte materialen. Een leverancier kan je meer vertellen over de samenstelling van specifieke prijzen.

 De gelegenheid

Uiteindelijk bepaalt de gelegenheid voor een groot deel wat voor sportprijzen je koopt en dus hoeveel je daarvoor betaalt. Bij een sportgala ben je op zoek naar prestigieuze awards die de toon van de avond reflecteren. Bij een belangrijk toernooi kies je voor een wisselbeker, terwijl je voor de sportdag op school genoeg hebt aan goedkope medailles. De soort prijs reflecteert het prestige van het evenement. Hou dat altijd in je achterhoofd wanneer je sportprijzen gaat uitzoeken.