Zeker wedden
Image default
Woning en Tuin

Een vliegengordijn voor decoratie kopen?

Dat een vliegengordijn doorgaans gebruikt wordt om vliegen, wespen en muggen te weren, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat mensen soms ook vliegengordijnen kopen omdat ze zo mooi zijn dat je ze als wanddecoratie of als zijnde tussendoor kunt gebruiken? We hebben het over bamboegordijnen en kralengordijnen. Dat zijn namelijk vliegengordijnen die vliegen tegen houden, maar ook dé gordijnen die er zo leuk uit zien dat je ze gewoon wilt hebben. Zo’n kralengordijn heeft echt een Oosterse look. Zit jouw keuken via een open deurkozijn aan de woonkamer verbonden? Dan zou je hier in deze deurpost zo’n leuk vliegengordijn kunnen ophangen. En vind je dat zo’n gordijn het voor je gevoel te veel afsluit? Dan kun je ook altijd nog de stroken bij elkaar pakken en deze met een touw of een ander leuke lint aan de linker of rechterkant van het kozijn hangen.

Kralengordijn voor in de deurpost

En kralengordijnen zijn er in allerlei soorten. Houten kralen, plastic kralen en zelfs glaskralen. Die laatste zijn ook meteen de duurste, maar dan heb je ook wat. Vaak kun je kiezen uit verschillende kleuren en ook uit de kraalsoorten. Soms heb je gewone ronde kralen, maar vaak worden er ook ovale kralen en druppelvormige kralen gebruikt.

Dan hebben we nog de vliegengordijnen van Bamboe. Heel erg mooi! Een echt natuur product. Dit kan ook nadelen hebben. Natuurproducten blijven soms korter mooi. Toch kiezen heel veel mensen voor bamboegordijnen omdat het een gevoel van warmte geeft. Zo’n bamboegordijn brengt echt sfeer in je huis. En niet alleen in de zomer. Juist in de winter als de dagen wat korter worden, geeft zo’n bamboe vliegengordijn toch een gevoel van rust en warmte. Net zoals bij kralengordijnen, zijn bamboegordijnen ook in verschillende varianten verkrijgbaar. De variaties zitten ‘m hier niet zo zeer in de vorm, een bamboestengel is namelijk een bamboestengel. En hoe je het ook went of keert, deze blijft er altijd hetzelfde uitzien. Maar wat leuk is, is het feit dat deze gordijnen ook geschilderd worden. Vraag me niet hoe want het lijkt me een hels karwei om elk bamboehulsje te verven. Maar men schildert daar de mooiste dingen op. Prachtige Chinese lotusbloemen, een Frans landschap, een strand met zee. Bamboegordijnen kun je dus ook gewoon voor de mooiigheid kopen en aan de muur of in een deuropening hangen. Je zult zien hoevee positieve reacties je hierop gaat krijgen!