Zeker wedden
Image default
Woning en Tuin

Haardsets: tang, pook, veger & blik

Een haardset of haardstel is een verzameling van belangrijke gereedschappen en benodigdheden voor mensen die stoken met een houtkachel, open haard, kolenkachel of een pelletkachel. Haardsetten zijn samengesteld uit enkele standaard gereedschappen, namelijk een verzinkte messing vuurtang, een pook, een speciaal asblik en een veger. Deze voorwerpen zijn noodzakelijk om de kachel of haard goed te gebruiken en goed te kunnen schoonmaken. Met de vuurtang kunnen grotere en kleinere houtblokken in de haard gelegd worden of worden verplaatst om het vuur wat aan te wakkeren. De pook is bruikbaar om het haardvuur mee op te porren, zodat de vlammen een impuls krijgen. Het asblik met veger kunnen gebruikt worden om de asresten, uiteraard als deze goed afgekoeld zijn, met de veger op te vegen en op te ruimen.

 

Een haardset is ook een mooi interieurelement

Naast de praktische mogelijkheden die een haardstel biedt, heeft deze ook een visuele functie: een haarstel in de woonkamer zorgt voor extra sfeer en beleving. Eigenlijk is een haardset de kers op de taart van het interieur en kan deze gezien worden als een extra sfeermaker in huis. Zo kun je haardsetten kopen in diverse stijlen, zoals romantisch, industrieel of vintage stijlen. En qua afwerking en materiaalsoort is er ook keuze genoeg. Denk bijvoorbeeld aan met leer afgewerkte haardstellen, koperen uitvoeringen, rvs of messing varianten van haardstellen.

 

Meer informatie aanvragen op airxlshop.nl

Wil je meer informatie over haardstellen of ben je benieuwd naar de opties op dit gebied? Ga dan naar onze website, waar je voor aantrekkelijke prijzen een gaaf haardstel kunt aanschaffen die perfect bij jouw haard of kachel past. Bij airxlshop hebben wij een groot assortiment haardsets? Neem kijkje in ons assortiment!