Zeker wedden
Image default
Meubels

Relaxfauteuil – hoe de beste modellen te kiezen

Hoewel het een eenvoudige handeling lijkt, zijn er in werkelijkheid heel wat elementen te bestuderen en te kennen alvorens een ideale relaxfauteuil te kiezen. Dit is te wijten aan het feit dat er op de markt verschillende modellen te vinden zijn, wat verwarrend kan zijn.

Maakt u zich echter geen zorgen, want in deze gids nemen wij alle twijfels weg en geven wij een overzicht van alle kenmerken waarmee u rekening moet houden. Kijk hier eens naar: Bakers meubelwinkel Eindhoven!

Kies tussen een relaxfauteuil of een massagestoel

Als u een boek wilt lezen of een film wilt kijken in een comfortabele positie, dan is de relaxfauteuil zeker de beste keuze voor u. Dit model fauteuil is ontworpen voor pure ontspanning en onderscheidt zich, ten opzichte van het klassieke model, door het kenmerk van de verstelbare rugleuning.

Kortom, u kunt met een paar eenvoudige bewegingen van een zittende positie naar een half liggende of zelfs volledig gestrekte positie gaan.

Het gevoel van luxe en comfort wordt gegeven door de massagestoel, die met behulp van kussens alle spieren van het lichaam aangenaam masseert. De intensiteit van de massages kan variëren van licht tot matig en intens, om aan alle smaken te voldoen. We kunnen zeggen dat de keuze vooral een kwestie is van het beschikbare budget.

 

De beste hoek voor perfecte ontspanning

We moeten erop wijzen dat de modellen niet allemaal hetzelfde zijn. U hoeft niet de eerste goedkope relaxfauteuil te kiezen die u vindt, het is van essentieel belang dat u het model kiest dat bij uw lichaam past. Anders zouden we het risico lopen van onnodige rugpijn.

Allereerst moet u zittend met uw voeten de grond kunnen raken en uw knieën moeten in een hoek van 90/95 graden staan. Een ander belangrijk kenmerk, bij het kiezen van de relax fauteuil, is de diepte. U moet volledig zitten zonder dat de binnenkant van uw knie de zitting raakt.

De armleuningen hebben ook een belangrijke waarde, zij moeten breed genoeg zijn, want als zij smal en oncomfortabel zijn, zullen zij niet efficiënt aan uw behoeften voldoen.

Het materiaal en de stijl van de fauteuil

Bij de keuze tussen een relaxfauteuil of een massagefauteuil is het aan u om ook het soort materiaal te kiezen (stof, ecoleer of leder), zolang het maar van hoge kwaliteit is.

Lederen fauteuils fascineren meestal door hun elegantie en vinden gemakkelijk een plaats in elke stijl van meubilair.

Elektrisch of handmatig?

Met de elektrische fauteuil kunnen we van de ene positie naar de andere gaan door op een eenvoudige afstandsbediening te drukken, met talrijke voordelen ten opzichte van het manuele model.

Als u echter een beperkt budget hebt, verdient het manuele model de voorkeur. De manuele relaxfauteuil heeft een meer discrete lijn dan de elektrische, omdat hij de bedieningsmotor niet hoeft te bedekken. Als u een liefhebber bent van esthetiek, zal dit detail niet onopgemerkt blijven.