Zeker wedden
Woning en Tuin

Met Belgisch hardsteen haalt u iets unieks in huis

Natuursteen is een materiaal dat steeds meer in trek is en Belgisch hardsteen is een kalksteen die ook onder deze noemer valt. U kunt het herkennen aan de karakteristieke blauw/grijze kleur en het valt onder de donkere groep natuursteen soorten. Dit type kalksteen, ook wel arduin, kolenkalk of blauwe steen genoemd, wordt gedolven in de Ardennen en dat is voor ons natuurlijk om de hoek. Als u op zoek bent naar een unieke en lokale steensoort, dan is Belgisch hardsteen zeker een optie om in overweging te nemen. Steenhouwerij Breti kan u verder helpen als u vragen heeft over dit bijzondere materiaal.

Belgisch hardsteen is uniek

Eén van de kenmerken van arduin is dat het een groot gehalte aan organisch materiaal bevat. Hier houdt het zijn karakteristieke kleur aan over, maar dit betekent ook dat natuurlijke oneffenheden meer voorkomen. Daarnaast zal u er regelmatig een fossiel van een dier of plant in aan kunnen treffen dat miljoenen jaren geleden de aardbodem in zakte. Hierdoor is Belgisch hardsteen verre van glad en strak, maar is het uniek, dynamisch en ook levendig. Het is een steensoort met een warme uitstraling en kleur en het is zowel binnen als buiten toe te passen.

Elk huis is geschikt voor arduin

Kolenkalk kan op verschillende manieren worden gebruikt en u kunt het laten polijsten voor een glad en glanzend uiterlijk, maar u kunt het ook mat of ruw laten opleveren. Belgisch hardsteen is ideaal voor gebruik in huis, bijvoorbeeld als aanrecht- en tafelblad, als wasbak of zelfs als badkuip. Ook buiten is het erg geschikt, omdat het uiterlijk bij alle weersomstandigheden verandert. U kunt het vinden in bouwmaterialen en bijvoorbeeld gebruiken als dakpan, deurpost of tegel. Maar ook meubilair, bloembakken en vijverranden kunnen gemaakt worden van arduin, voor een echt unieke uitstraling.

https://breti.nl/