Zeker wedden
Image default
Huishoudelijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasrek?

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasrek?

Een Wasrek is een item wat voor vele mensen onmisbaar is. Maar je moet ook een beetje op de kwaliteit letten, want veel mensen gebruiken het meerdere keren per week. Kies voor duurzame en wat dikkere materialen zodat je ook zeker weet dat ze de zware was kunnen dragen. Bovendien is het een item waar je tientallen jaren mee kunt doen. Het is dus ook een investering in de toekomst, want als je ieder jaar een nieuwe moet kopen dan is dat uiteindelijk duurder. Tevens is het ook handig als je een gedeelte kun uitklappen. Dit zorgt ervoor dat als je een keer wat meer gewassen hebt je het ook kwijt kunt. Het komt altijd wel eens voor dat de was later wordt gedaan en dus ook groter is. 

Bovendien is het ook wel handig als je hem in kunt klappen om op te bergen. Mensen die niet veel wassen willen hem gewoon alleen dan neer kunnen zetten. Zo hoeven ze er niet een aparte ruimte voor in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een flat, studio of appartement. Heb je er dan nog niet genoeg ruimte, dan is er nog een oplossing. Je kunt namelijk ook een wasrek kopen wat je aan de deur kunt ophangen. Dit zorgt ervoor dat je met de compacte ruimte die je hebt toch je was kunt drogen. Een droger is met de stijgende energiekosten vaak te duur.

Extra praktische tips van onze redactie

We hebben bij 5top ook een aantal praktische tips. Zorg ervoor dat je goed kijkt voordat je een wasrek koopt wat het maximale draaggewicht is wat hij kan hebben. Je moet ook goed opletten dat je bij de grotere modellen het gewicht gelijk verdeeld. Anders gaat hij kantelen of in het ergste geval omvallen. Natte was weegt meer als je denkt en dat zien veel mensen over het hoofd.