Zeker wedden
Image default
Huishoudelijk

Verduisteringsfolie voor kelders en opslagruimtes

Kelders en opslagruimtes hebben soms nog ramen die je liever niet hebt. Hierdoor kan zonlicht en uv-straling naar binnen komen die spullen die juist koel en in het donker opgeslagen moeten worden kunnen beschadigen. In dat geval is verduisteringsfolie een voordelige en praktische oplossing voor je probleem. Verduisteringsfolie blokkeert overigens niet alleen het zonlicht maar is ook ondoorzichtig. Zo trekt de inhoud van je kelder of opslag ook geen ongewenste blikken.

Je kunt andere soorten ondoorzichtige folie ook in huis gebruiken

Verduisteringsfolie is verkrijg in wit of zwart en blokkeert tot wel 85% van het zonlicht en de bijbehorende uv-straling. Dat maakt het perfect geschikt voor ruimtes waar je niet vaak komt maar in huis is het minder praktisch. Je wilt immers wel genoeg daglicht naar binnen laten. Tegelijkertijd wil je ook je privacy waarborgen. In dat geval biedt Squid raamfolie de uitkomst. Deze privacy folie is gemaakt van textiel, wat het een luxe uitstraling geeft en het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Een andere optie is de zogenoemde one way vision folie. Een folie met piepkleine gaatjes waardoor je er vanuit binnen wel doorheen kunt kijken maar andersom kunnen de mensen buiten niet door de folie heen kijken. Zo heb je dus wel maximale privacy maar wordt je uitzicht niet belemmerd.

Andere nuttige soorten raamfolie

Bij kantoorpanden met grote ruiten zie je vaak spiegelende ramen. In veel gevallen zijn dit geen spiegels maar is dit spiegelende raamfolie. Deze folie blokkeert ook het zicht van buitenaf maar niet van binnenuit. Daarnaast kaatst het zonlicht af op de raamfolie waardoor het binnen niet zo snel opwarmt. Het is daarmee ook een goedkope vorm van isolatie.

Een andere zeer nuttige variant van raamfolie is zogenoemde inbraakwerende folie. Deze taaie folie houdt het glas in het kozijn wanneer het breekt. Daardoor kost het indringers veel meer tijd om binnen te komen. Een voordelige manier van je huis of bedrijfspand beveiligen.

Gerelateerde artikelen

De beste en mooiste rolluiken van Arnhem

Geen kalk met de DAT Waterontharder anti kalkmagneet

Kies ervoor om een hoogwaardige glasreiniger te kopen