Zeker wedden
Image default
Dienstverlening

Drie tips voor een stressvrije verhuizing

Het is een bekend fenomeen: verhuisstress. Dat is niet gek, want verhuizen is nu eenmaal een situatie die veel stress opwerkt. Gelukkig kun je de verhuizing met de juiste aanpak soepel laten verlopen; dat scheelt een hele hoop stress en ellende. Van goed plannen tot een verhuizer inhuren: hier zijn drie tips voor een stressvrije verhuizing.

Tip 1: Begin op tijd met plannen

De eerste tip is om op tijd te beginnen met plannen. Dit is misschien wel dé meest effectieve manier om stress te verminderen. Door voldoende tijd te nemen om alles te regelen en organiseren weet je namelijk zeker dat je niets vergeet. Zorg dat de planning een goede, gedetailleerde checklist bevat. Hierop staan alle taken die uitgevoerd moeten worden: van adreswijzigingen tot het inpakken van de dozen. Doordat je het proces in kleinere stappen opdeelt, zal de druk wat minder worden en zul je ook minder snel dingen vergeten. Zorg bij het plannen ook direct voor het regelen van de verpakkingsmaterialen. Zo kun je de minder gebruikte spullen, zoals kerstspullen, direct inpakken en afstrepen van de lijst. 

Tip 2: Schakel professionele verhuishulp in

De tweede tip is het inhuren van professionele verhuishulp. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om alle spullen van het oude huis naar het nieuwe huis te brengen, maar dit kost veel tijd en de kans dat er wat fout gaat, is een stuk groter. Daarbij zul je ook alles zelf van en naar de juiste kamer moeten tillen. Door verhuizers in te huren zullen de spullen veilig verpakt, geladen, vervoerd en gelost worden. Dit scheelt enorm veel tijd en daarbij loop je veel minder kans op schade aan de spullen. Ook het schoonmaken van het oude of nieuwe huis hoef je niet zelf toen. Door professionele schoonmaakdiensten in te huren kun je dit uit handen geven, waardoor je jouw tijd kunt steken aan het inrichten van het nieuwe huis. 

Tip 3: Maak een doos met belangrijke spullen

De laatste tip is het maken van een doos waar je alle belangrijke spullen in stopt. Het kan natuurlijk even duren voordat je al jouw spullen uitgepakt hebt, maar sommige spullen heb je misschien al gauw nodig, zoals de oplader van de telefoon, medicijnen, belangrijke documenten of keukengerei. Door deze doos mee te nemen in je eigen auto zul je hem niet kwijtraken en heb je altijd de belangrijkste spullen binnen handbereik.