Zeker wedden
Image default
Dienstverlening

Vakmensen die je snel uit de brand helpen

Wanneer we denken aan bedrijven en mensen die levensreddend zijn, gaan onze gedachten al snel naar doktoren, ambulancepersoneel, brandweer, politie en meer. Daarentegen zijn er genoeg mensen met banen die niet letterlijk levens redden, maar die wel ontzettend belangrijk zijn. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de plaats Zeist. In Zeist wonen ruim 66.000 inwoners, en ze heeft een oppervlakte van meer dan 50 vierkante kilometer. Het lijkt misschien ondenkbaar, maar wat nou als er hier een stroomstoring ontstaat? Dan is een elektricien Zeist toch echt wel iemand die erg fijn is om in de buurt te hebben op dat moment. Zo zijn er nog heel veel beroepen die we dagelijks echt nodig hebben.

Mensen die we niet kunnen missen

Er zijn best wel een aantal vakmensen die we eigenlijk niet kunnen missen. Denk er bijvoorbeeld eens aan wat er zou gebeuren als we geen vuilnisman meer zouden hebben. Het zou ook nog kunnen dat alle medewerkers aan de lopende band er mee stoppen: alle producten die we nu gebruiken stoppen met bestaan of worden ontzettend duur om te maken. In ons achterhoofd moeten we ook de technische sector houden. Op het moment dat we bijvoorbeeld de loodgieters en de elektriciens verliezen, hebben we toch echt wel een probleem.

Gezamenlijk inzetten zorgt voor permanentie

Vrijwel iedereen zal zich inmiddels wel realiseren dat deze banen onmisbaar zijn geworden in deze maatschappij. Denk je er zelf aan om elektricien te worden? Of lijkt je het leuk om pakketten thuis te bezorgen? Ga vooral aan de slag om dit waar te maken, want we kunnen zeker niet zonder. Werk je in een ander beroep en ben je hier tevreden mee? Geen enkel probleem, alleen door af en toe even de waardering voor deze mensen te laten blijken zorgt ervoor dat we ook zeker niet meer zonder deze beroepen hoeven.