Zeker wedden
Image default
Dienstverlening

Betonnen werkbladen: creëer een exclusieve keuken voor u en uw gezin

Strak, modern, minimalistisch – betonnen aanrechtbladen zijn functionele elementen die de sfeer van de keuken bepalen. De inrichting van een kamer kan op twee manieren worden benaderd – van algemeen naar detail, d.w.z. dat accessoires worden gekozen die passen bij het algemene concept van de inrichting; of van detail naar algemeen, waarbij een compositie wordt gecreëerd rond een afzonderlijk element.

Betonnen aanrechtbladen werken voor beide filosofieën. Het zal ook werken wanneer u gewoon een mooi en duurzaam aanrechtblad wilt installeren.

Een goede keuze voor een moderne en traditionele keuken

In termen van samenstelling zijn betonnen aanrechtbladen hetzelfde als andere traditionele betonnen elementen. Het is een mengsel van zand, cement en water met mengsels van preparaten die de plasticiteit en de sterkte van het materiaal verhogen.

Bovendien worden de werkbladen gemaakt met mengsels van kleurstoffen, die verschillende kleureffecten geven, en de mogelijkheid om ze te combineren of extra versieringen aan te brengen, betekent dat geen twee betonnen aanrechtbladen identiek zijn.

 

Waarom kiezen voor een betonnen werkblad?

Beton is een duurzaam en universeel materiaal dat kan worden gebruikt om vele interieurelementen te creëren, waaronder: keukeneilanden, gootstenen, decoratieve elementen en betonnen werkbladen.

Onder de vele voordelen van een betonnen aanrecht, de belangrijkste zijn:

1. Een betonnen aanrechtblad in de keuken is duurzaam en krasbestendig – wat belangrijk is omdat voedselproducten in het aanrechtblad worden gesneden, soms direct zonder enige bescherming of ondersteuning.

2. Het is bestand tegen vocht, hoge temperaturen en agressieve reinigingsmiddelen, waaronder die met schurende eigenschappen.

3. Het betonnen aanrecht heeft geen speciale verzorging nodig, u hoeft het slechts om de paar jaar waterdicht te maken.

4. Betonnen werkbladen zijn niet alleen geschikt in de keuken, maar ook in badkamers, waar het vanwege de hoge luchtvochtigheid noodzakelijk is om resistente materialen te gebruiken.

5. Mits de juiste hygiënische omstandigheden in acht worden genomen, is het betonnen werkblad in de keuken aseptisch, wat betekent dat zich op het oppervlak geen bacteriën en schimmels ophopen die bijvoorbeeld hout aantasten en zeer moeilijk te verwijderen zijn, zelfs bij een regelmatige reiniging van het oppervlak.

6. Het grote voordeel van een betonnen aanrecht is ook de prijs, zeer aantrekkelijk in vergelijking met de kwaliteit en duurzaamheid van dergelijke apparatuur.

 

Waar een betonnen werkblad te installeren

Moderne betonnen werkbladen kunnen een element zijn van een minimalistische keuken in een industriële stijl, een strakke moderne keuken, een klassieke keuken en zelfs een keuken in vintage-stijl.

Er zijn geen beperkingen – een betonnen werkblad is gemakkelijk in te passen in elke interieurstijl, vooral omdat het flexibel kan worden gedecoreerd en qua kleur kan worden aangepast.