Zeker wedden
Image default
Mode en Kleding

Het onderhoud van uw Birkenstock sandalen

Terwijl het schoonmaken van het voetbed de grootste uitdaging is om Birkenstocks fris te houden, moet u soms ook de riemen van uw sandalen schoonmaken.

Als uw Birkenstocks lederen riemen hebben, veegt u ze gewoon schoon met een licht vochtige papieren handdoek of doek. Als ze een diepere reiniging nodig hebben, gebruik dan lederreiniger.

Als uw Birkenstock nubuck- of suèdebanden heeft, gebruik dan een borstel (bijvoorbeeld een borstel voor suède schoenen of een tandenborstel) om het vuil te verwijderen. Als ze meer nodig hebben dan alleen een zachte borstel, volg dan deze tips voor het reinigen van suède.

Birkenstocks onderhouden tussen de reinigingsbeurten
Birkenstock biedt een schoenverzorgingspakket aan met artikelen die zijn ontworpen voor het onderhoud van Birkenstock-sandalen. Het bevat een reinigingsborstel, een water- en vlekafstotend middel, een kurkafdichting en een spray voor het reinigen en verfrissen van uw sandalen. Regelmatig gebruik van de producten in de kit kan de levensduur van uw Birkenstocks verlengen en de geur- en vuilophoping tussen de volledige reinigingen tot een minimum beperken. Zelfs als u de kit niet gebruikt, kan het afvegen van het voetbed om de zoveel tijd helpen om te voorkomen dat uw sandalen stinken.

Houd uw sandalen er goed uitzien en ruiken
Door het volgen van deze basisreinigings- en onderhoudsinstructies kunt u uw Birkenstocks voor lange tijd in topconditie houden. Als u toch op het punt komt dat u ze moet vervangen – of als u gewoon een nieuw paar supercomfortabele sandalen aan uw garderobe wilt toevoegen – winkel dan eens rond om fraaie Birkenstock sandalen te vinden.