Zeker wedden
Image default
Mode en Kleding

Draag altijd een sport bh!

Draag altijd een sport bh!

Sport jij met enige regelmaat of zelfs af en toe, dan nog is het belangrijk ten allen tijde een sport bh te dragen. Zelfs als je maar één keer per week sport, kan dit op lange termijn namelijk schade voorkomen. De reden hiervoor is vrij simpel. Tijdens iedere beweging die je maakt, zal de zwaartekracht ervoor zorgen dat je borsten bewegen. Dit gebeurt vanzelf en hier is dan ook verder door het lichaam zelf helemaal niets aan te doen. Waar je in andere lichaamsdelen het voordeel hebt dat spieren het nodige kunnen corrigeren, heb je in je borsten enkel en alleen borstweefsel. Door keer op keer je borsten bloot te stellen aan deze schokken, zal dit op lange termijn vervelende gevolgen kunnen hebben. Welke gevolgen dit zijn, dat vertellen we je hier.

Slappe borsten

De voornaamste reden waarom het belangrijk is een sport bh te dragen, is omdat je borstweefsel beschermt moet worden. Wanneer je namelijk te lang zonder speciale sport bh sport, dan je borstweefsel op ten duur slapper worden, met slappe borsten tot gevolg. Het kan dus heel goed zijn, dat jij rond je 30e al last hebt van voorzichtig hangende borsten. Ik denk dat geen enkele vrouw daarop zit te wachten. Zorg er dus voor dat je gewoon een sport bh draagt! Het maakt niet uit of je nu een bh grote maten draagt of gewoon een kleine cup zoals een groot deel van de vrouwen. In beide gevallen is het schadelijk voor je borsten.

Het belemmert je prestaties

Naast eventueel letsel, zal je ook merken dat in je sport bh hardlopen een stuk prettiger is dan wanneer je dit in een normale bh doet. Vooral wanneer je borsten wat groter zijn dan gemiddeld, zal je merken dat het heen en weer gaan ervoor zorgt dat je afgeleid bent. Daarnaast zal je ook het gevoel hebben dat mensen je zitten aan te kijken. Door het dragen van een sport bh grote maten zal dit verleden tijd zijn. Zo kun je ongestoord je rondje rennen en zal je tot maximale prestaties kunnen komen. Wel is het goed rekening te houden met het type sport welke je beoefen. Doe je namelijk veel aan hardlopen, dan is het aan te raden te kiezen voor een bh met extra shock absorber. Dit zal ervoor zorgen dat je ook gedurende een langere periode geen last krijg van het bewegen van zowel je lichaam, wat doorwerkt in je borsten.