Zeker wedden
Sports / Soccer

Is een triathlon duur?

Veel mensen denken dat het onwijs veel geld kost om te trainen voor een triathlon en alle spullen te kopen. Dit valt blijkbaar erg mee! Je kan als beginner al meedoen aan een triathlon en alle spullen in huis halen voor minder dan 1000 euro. En dan heb je zelfs een eigen racefiets, tri-suit en wetsuit. De Nederlandse triathlon website Triathlon365.nl heeft dit uitgebreid onderzocht. Op hun website lees je welke spullen je als triathlon beginner goed kan kopen en wat je er allemaal voor krijgt.

 

Voor minder dan 1000 euro?

 

Ja, het is echt goed mogelijk om een triahtlon starterspakket te kopen voor onder dit bedrag. En dan ook nog kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun je voor een eerste race ook gewoon een fiets lenen, al is het wel zo prettig om te trainen op een eigen fiets. Je kan ook, voor de hele korte afstanden, kiezen om dit op een sportieve  of met een massage gun te doen. Dit raden we aan tot de kwartafstand, vanaf deze afstand is het wel zo prettig om een normale racefiets te hebben/

 

De duurste triathlon benodigdheden

 

Voor de beginner, die wellicht wel wat sportshirts heeft, zijn de duurste spullen het volgende:

 

–        Racefiets

 

–        Wetsuit

 

–        Hardloopschoenen

 

–        Overige fietsgear (multi tool, helm, fietspedalen, schoenen met kliksysteem etc.)

 

Goed sporthorloge kopen

 

Je hoeft als beginner zeker niet meteen een dure triathlon tijdrit fiets te kopen. Al is bijvoorbeeld een Trek Speed Concept fiets (5000 euro…) wel heel mooi.. dit is voor de beginner nog zeker onnodig.

 

Triathlon365

 

Op deze Nederlandstalige website lees je alle informatie omtrent triathlons. Zo lees je over alle drie sporten veel informatie. Of het nu gaat om de beste sporthorloges, zwemmen met elastieken, waterdichte mp3-spelers of het laatste triathlon nieuws. Triathlon365 voorziet je in alle informatie die je als beginner, amateur, gevorderde én professional nodig hebt.