Zeker wedden
Sports / Soccer

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

Tegenwoordig is er op veel markten een probleem. Er is namelijk in de 1 een tekort aan arbeiders, terwijl in de ander een teveel is. Hierdoor is er een hoge werkloosheid, terwijl er op hetzelfde moment veel markten zijn die mensen nodig hebben. Zo ook bij de vrachtwagenchauffeurs. Om dit tekort te vullen, huren zij dan buitenlandse arbeiders in. Echter vinden Nederlanders het dan ook weer niet goed. Zij vinden het oneerlijk dat buitenlanders een baan krijg, terwijl er zo’n hoge werkloosheid in Nederland is. 

Echter zijn bedrijven genoodzaakt dit te doen. In Nederland hebben we namelijk een kenniseconomie. Dit betekent dat in Nederland je de hoogste kans op succes hebt, als je veel weet. Hierdoor studeren veel mensen door. Waar mensen vroeger na de middelbare school stopten om te gaan werken, studeren mensen nu nog door tot het einde van hun twintigerjaren. Mensen die begonnen op het VMBO, kunnen aan het einde van hun studietijd een WO-diploma bezitten. Wanneer je zoveel geld betaalt hebt om een goede opleiding te volgen, wil je ook een opleiding doen die bij je niveau past. Vandaar dat er een teveel aan mensen bij hoogstaande banen is, en een tekort bij simpel of fysiek werk.

Daarnaast zijn er andere problemen met het werk als vrachtwagenchauffeur waardoor steeds minder mensen het willen doen. Ten eerste ben je als vrachtwagenchauffeur nauwelijks thuis. Hierdoor leef je een geïsoleerd bestaan; je bent zelden bij je gezin. Ten tweede is er een probleem met de veiligheid. Vrachtwagenchauffeurs maken vaak lange dagen, waardoor ze minder alert zijn. Ze hebben namelijk veel om op te letten, en met minder concentratie kan dit voor gevaarlijke momenten zorgen. Daarom moeten de chauffeurs kortere dagen gaan maken, of moeten ze geholpen worden met gadgets. Zoals bijvoorbeeld met een achteruitrijcamera vrachtwagen. Hierdoor hebben ze minder om op te letten, dus wordt het gevaar kleiner. Een waeco camera zou dus de uitkomst zijn.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/