Zeker wedden
Sports / Soccer

Een tennisarm opgelopen? Verlicht de pijn met deze 5 tips!

En tennisarm (ook vaak tenniselleboog genoemd) is een veel voorkomende klacht. Het gaat om een ontsteking van de pees, ter hoogte van de buitenzijde van de ellenboog. Heb je onlangs een tennisarm opgelopen? Dan is het heel begrijpelijk dat je hier veel last aan ondervindt. Je had het eerder waarschijnlijk niet door, maar je gebruikt je ellenboog vaker dan je misschien zou verwachten. Pas nu je een blessure hebt opgelopen ontdek je dat je je ellenboog regelmatig gebruikt bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen. Door je tennisarm wordt het lastig om deze handelingen uit te voeren, en dat kan je belemmeren in je dagelijks leven. Met behulp van een aantal tips kun je toch nog deze handelingen uitvoeren, zonder je ellenboog te veel te belasten. Ben je benieuwd hoe? Lees dan zeker nog even verder, wij vertellen je alle nodige informatie in de vorm van vijf tips.

Tip 1: Raadpleeg een arts

Heeft u het vermoeden dat u een tennisarm of tenniselleboog heeft? Raadpleeg dan eerst een arts om dit vast te laten stellen. Het kan namelijk ook zijn dat het gaat om een andere pijnklacht in of rondom de ellenboog.

Tip 2: Voorkom overbelasting

Deze tip lijkt heel vanzelfsprekend, maar de praktijk wijst uit dat veel mensen hun tennisarm onbewust nog te veel gebruiken. Dit is natuurlijk allesbehalve bevorderlijk voor het herstel.  

Tip 3: Oefeningen doen

Een goede manier om een tenniselleboog te behandelen is door middel van oefeningen. Door eenvoudige rekoefeningen te doen kun je een begin maken aan het herstel van je arm.

Tip 4: Neem je klachten serieus

Heb je het vermoeden dat je klachten te lang aanhouden? Luister dan naar je lichaam en neem je klachten serieus. Neem in dat geval contact op met je huisarts of fysiotherapeut.

Tip 5: Maak gebruik van een tennisarm brace

Wil je de pijn in je arm direct verminden? Draag dan een tennisarm brace rondom je arm. Deze brace geeft extra ondersteuning en geeft direct een verlichting van de pijn.