Dansschool Arnhem als je vooruit wilt

Zekerwedden

Danslessen bij dansschool in Arnhem bieden je vooruitgang. Het is een geweldige manier om in vorm te blijven of weer fit te worden. Daarmee is het dus goed voor je fysieke maar ook je mentale gezondheid. Maar vooral is het gewoon heel leuk en gezellig bij dansschool Wensink. Toch nog wat meer over de andere voordelen in dit blog.

Naar de dansschool in Arnhem voor een perfecte workout!

Je weet vast wel dat dansen in de dansschool in Arnhem de perfecte plek is om vet te verbranden en/of gewicht te verliezen. Dansen is een activiteit waarmee je vet verbrandt en je stofwisseling stimuleert. In slechts dertig minuten (stijl)dansen kun je al tussen de 200-400 calorieën verbranden. Dat is ongeveer net zoveel als bij hardlopen of fietsen! Het verbranden van een extra 300 calorieën per dag kan je helpen om een halve kilo per week aan overtollig gewicht te verliezen. En dat kan snel oplopen omdat dansen zoveel plezier geeft. Dansen helpt je ook om gezond en gespierd te blijven als je eenmaal je doelgewicht hebt bereikt. En aangezien dansen zo leuk is, krijg je deze voordelen zonder het gevoel te hebben dat je aan het sporten bent!

Dansen is voor iedereen gezond, fysiek én mentaal

Geweldig voor alle leeftijden en een leuke activiteit voor iedereen – van kinderen tot senioren. En het kan de bloeddruk en het cholesterol verlagen, de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, gewicht dragende botten versterken, botverlies met betrekking tot osteoporose helpen voorkomen of vertragen, de risico’s van obesitas en type 2-diabetes verminderen en een verhoogde longcapaciteit bevorderen. Het kan helpen het herstel na een orthopedische ingreep te versnellen, omdat het een lagere impact oefening is dan joggen of fietsen. De houding en de snelle bewegingen die nodig zijn in de verschillende dansen helpen het evenwicht en de stabiliteit te verbeteren, vooral bij oudere mensen (wat kan helpen vallen en struikelen te voorkomen).

(Stijl)Dansen kan zelfs helpen om je intellectuele en mentale vaardigheden aan te scherpen. Om de voordelen van dansen volledig te benutten, moet je minstens 30 minuten dansen, vier dagen per week. Het kan helpen het geheugen, de alertheid, het bewustzijn, de focus en de concentratie te verbeteren. Het kan het ruimtelijk geheugen bij oudere patiënten aanzienlijk verbeteren. Onder jongere dansers kunnen de resultaten ook significant zijn. Zweedse onderzoekers die tienermeisjes met stress, angst en depressie bestudeerden, zagen een afname in angst en stress bij degenen die met een partner dansen. Ze zagen ook een duidelijke verbetering van de geestelijke gezondheid en patiënten meldden dat ze gelukkiger waren.

Met al deze redenen om te gaan dansen – hoop ik je meer dan voldoende goede redenen te hebben gegeven om te gaan (stijl)dansen in Dansschool Wensink in Arnhem.

Related Post