Afvalwaterzuivering is een complexe operatie die het mogelijk maakt om vuil water, afkomstig van civiele en industriële riolen, om te zetten in water dat schoon genoeg is om in de openbare riolering te worden gegoten, in het ontvangende lichaam (rivieren, meren, zee) of in de bodem, zonder het milieu te schaden. In sommige gevallen kan het ook worden hergebruikt voor technologische en/of irrigatie doeleinden. Wat zit er in het afvalwaterVoordat het afvalwater wordt gezuiverd, bevat het een aantal verontreinigingen met een grote impact op het milieu:
Al deze stoffen kunnen in concentratie worden gereduceerd met passende afvalwaterbehandelingen, die verschillen naar gelang de vervuilingsgraad van het afvalwater, de plaats waar het vrijkomt en het mogelijke hergebruik van het water.
Hoe de afvalwaterzuivering werktEen standaard toeleveringsketen kan de volgende stappen omvatten:
Afvalwaterzuivering kent over het algemeen twee soorten continue zuivering: Primaire behandelingen
Als alternatief voor de secundaire karaf kunnen membranen voor ultrafiltratie worden gebruikt, die het mogelijk maken om de behandelingsruimten aanzienlijk te beperken en een uitstekende kwaliteit van het water te verkrijgen dat de installatie verlaat. Het is meestal een afvalwaterzuivering stap om de bacteriële belasting te verminderen, die kan optreden bij chemische (toevoeging van desinfectiemiddel), fysische (UV-straling) of biologische (fyto depurative) behandelingen.
|