Zeker wedden
Sports / Soccer

De overhemd maakt Profuomo

Een overhemd maakt de man, maar in dit geval geldt ook: de overhemd maakt Profuomo. Profuomo staat bekend om de Italiaanse overhemden vervaardigd met echte vakmanschap door gepassioneerde wevers, die het vak goed in de vingers hebben. Dat resulteert in prachtige overhemden met gedetailleerde pasvormen.

Het bestaan van Profuomo in vogelvlucht

Profuomo is een oude naam, een echte familienaam. Hoewel je bij Profuomo denkt aan een Italiaans bedrijf, is Profuomo zo Hollands als het maar zijn kan. Profuomo is een Rotterdams familiebedrijf en in 1934 opgezet door de familie Michaelis.

Profuomo maakt een eind aan grijze eenheidsworst

Het doel van de oprichting van Profuomo was en is: de beste kwaliteit kleding maken voor de man die iets anders wil dan grijze eenheidsworst. Profuomo maakt een einde aan het grijze muizen tijdperk en heeft radicale verandering gebracht in de overhemden wereld. Profuomo overhemden zijn er in talloze kleuren patronen en stoffen.

De derde generatie van Profuomo

Het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie. Inmiddels is de derde generatie ambitieus aan de slag en houdt deze nog steeds vast aan de oorspronkelijke ideologie. Hierdoor zijn de producten van Profuomo niet alleen modieus, maar ook duurzaam.

Het Perfecte Profuomo Proces

Profuomo bereikt haar doel uitmuntend. Van het begin tot het eind van het proces wordt aandacht geschonken aan de details. Met als gevolg dat de beste kleding wordt gecreëerd, dat tot in de puntjes puntgaaf is.

De drie overhemd-labels van Profuomo

De overhemden van Profuomo zijn ingedeeld in zogenaamde ‘labels’: ‘Originale’, ‘Sky Blue’ en ‘The Informalist’. Elk label heeft haar eigen eigenschappen en pasvorm.

Profuomo Originale

Originale overhemden zijn herkenbaar aan het donkerblauwe label. Profuomo Originales zijn vervaardigt uit pure, natuurlijke materialen. De overhemden  kenmerken zich door klassieke lijnen met een hedendaagse touch.

Doordat de overhemden allemaal ‘non – iron’ zijn, zijn ze perfect om mee te nemen op een zakenreis. De overhemden zijn daarom ook in de mooie klassieke kleuren te verkrijgen: wit, blauw en roze. Wil je geen effen overhemd, maar voor een uitdagender en spannendere uitstraling? Dat is ook mogelijk. De overhemden van het label Profuomo Originale zijn ook in prints verkrijgbaar.

De mooie overhemden kan je combineren met mooie bijpassende Originale accessoires zoals dassen, manchetknopen en shawls.

Profuomo Sky Blue

Het paradepaardje van Profuomo is Sky Blue. De Profuomo Sky Blue overhemden zijn herkenbaar aan het lichtblauwe label.

De overhemden zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit stoffen van de beroemde Italiaanse wever Albini. De Italiaanse stoffen van de wever Albini staan bekend om hun zachte, verfijnde, lichte en compacte karakter.

De naden zijn zeer fijn gestikt. Dit resulteert in een opmerkelijk mooi uiterlijk van het overhemd. De knoopjes zijn op een bijzondere manier bevestigd: op steel en vervolgens extra versterkt door een hittebehandeling. Dankzij deze methode vallen de knoopjes er niet vanaf en zijn makkelijk te openen en sluiten.

Profuomo Informalist

Profuomo Informalist is een combinatie van zakelijk en casual. Deze lijn is speciaal voor de klassieke man met eigenheid. Met deze overhemden kan je namelijk een eigen tintje aan de klassieke look toevoegen. De overhemden zijn van 100% Egyptisch katoen. Zelfs op warme zomerse dagen, voelt dit overhemd aan als een zacht bad.

Bekijk het assortiment van Profuomo overhemden op https://overhemden.com/.

https://overhemden.com